Skip navigation


Tomme beskyldninger

08-12-2016
DEBATINDLÆG - af Ellen Trane Nørby, sundhedsminister, bragt i Nordjyske Stiftstidende den 8. december 2016. BRUGERBETALING: Alle danskere skal føle sig trygge ved, at de kan få den hjælp og pleje i sundhedsvæsenet, de har brug for. Det gælder uanset hvor i landet man bor og hvilken social baggrund man har. Det er et afgørende element i regeringens politik og en grundsten i det velfærdssamfund, som vi ønsker at føre videre og udvikle. Derfor har vi heller ikke nogen planer om at indføre ny brugerbetaling i sundhedsvæsenet, og det burde ingen være i tvivl om.

Socialdemokraternes Astrid Krag og Flemming Møller Mortensen forsøger sig alligevel med al den kreativitet de har, at udlægge regeringsgrundlaget anderledes her i avisen i sidste uge. De to socialdemokrater beskylder den nye regering for at ville indføre ny brugerbetaling i sundhedsvæsenet, selvom der sort på hvidt står følgende i regeringsgrundlaget: "Vi vil ikke gennemføre ny brugerbetaling på sundhedsområdet i denne valgperiode. Det gælder også i forhold til den praktiserende læge." At Krag og Mortensen kan læse dette som det modsatte - nemlig en varsling om kommende brugerbetaling - kunne tyde på, at de må tage hinanden i hånden og gå en tur til optikeren.

De to socialdemokraters påstand viser også, at hukommelsen i politik kan være meget kort. Da Astrid Krag var sundhedsminister, forhøjede hun selv i 2013 brugerbetalingen på tandlægebesøg. Det virker til, at hun har glemt alt om det.

Når vi skriver, som vi gør i regeringsgrundlaget, er det vores klare politik. Vi vil værne om det stærke velfærdssamfund, vi lever i, og det indebærer blandt andet, at alle danskere har adgang til et sundhedsvæsen i verdensklasse.

Som ny sundhedsminister vil jeg gøre mit til, at et godt sundhedsvæsen kan blive endnu bedre, og fortsætte det arbejde, som min forgænger har sat i gang. Regeringen har forsat sundhed stående højt på den politiske dagsorden. Det har man hidtil kunnet se med de seneste års finanslovsaftaler og nu også med det nye regeringsgrundlag.

Sidst opdateret 08-12-2016

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |