Skip navigation


Regeringen nedsætter forebyggelseskommission

24-01-2008
PRESSEMEDDELELSE - Danskernes levetid skal over den næste 10-års periode forlænges med 3 år. Derfor nedsætter regeringen nu en forebyggelseskommission, der primo 2009 skal komme med anbefalinger på forebyggelsesområdet.

Med afsæt i kommissionens anbefalinger vil regeringen i 2009 lancere en national handlingsplan for forebyggelse med klare mål for indsatsen.

Som formand for forebyggelseskommissionen har minister for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen udpeget direktør for AKF, ph.d. i økonomi Mette Wier. Herudover udpeger ministeren ni medlemmer af kommissionen, herunder et medlem der er indstillet af Danske Regioner og et, der er indstillet af KL. Medlemmerne dækker et bredt kompetencefelt i forhold til sundhed og forebyggelse, sundhedsøkonomi, samfunds- og kommuneøkonomi.

Minister for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen glæder sig over, at forebyggelseskommissionen nu kan tage fat på arbejdet og ser frem til dens anbefalinger:

 ”Forebyggelse skal have topprioritet i årene fremover. Vi har netop hørt, at antallet af sukkersygepatienter er fordoblet på bare 10 år, og at mere end 300.000 danskere lider af en hjertekarsygdom. Hvis den udvikling fortsætter, kommer de livsstilsrelaterede sygdomme til at æde mere og mere af sundhedsvæsnet, samtidig med at livskvaliteten forringes for den enkelte, der rammes af følgesygdommene. Den udvikling skal vi simpelthen have gjort op med. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu kan give startskuddet til forebyggelseskommission og i begyndelsen af det nye år få lagt de bedste løsninger på bordet.”

”De fleste af os er jo klar over, at forebyggelse blandt andet handler om bedre kost, mindre rygning og alkohol og så mere motion. Men mere præcist, hvad der virker, og hvad der virker bedst, står ikke helt klart. Vi trænger altså til at få noget evidens og prioritering ind i forebyggelsesarbejdet. Det er ikke nok med fikse idéer - vi skal skabe de bedste rammer for forebyggelse og sætte klare mål for indsatsen. Og her vil kommissionens anbefalinger gøre en forskel.”

Læs kommissorium for forebyggelseskommissionen

Kontakt: Pressemedarbejder Martin Deichmann: 40 82 06 37


 


Sidst opdateret 11-12-2009

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |