Skip navigation


Bertel Haarder tager på cykelferie i sin hjemstavn

10-07-2010
PRESSEMEDDELELSE – Sangaften på Rødding Højskole og genforeningsfesten i Christiansfeld står på programmet, når indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder tager på ferie i Sønderjylland, i Christiansfeld og i Rinkenæs, ved Flensborg Fjord.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder tager ”hjem til barndomslandet”, når han de næste fem dage tager på ferie og cykelferie i Sønderjylland med sin hustru Birgitte.

Han tager af sted i dag lørdag. Første stop på turen er Christiansfeld, hvor Bertel Haarder skal være med til at fejre 90-årsjubilæet for genforeningen mellem Sønderjylland og resten af Danmark.

Han skal holde festtalen på Genforenings- og Grænsemuseet, som arrangerer genforeningsfesten.

”Jeg er vokset op på grænsehøjskolen i Rønshoved ved Flensborg Fjord og dermed helt tæt på den dansk-tyske grænse. Jeg har været med til mange genforeningsfester og glæder mig til at være med til at fejre 90-års fødselsdagen”, siger Bertel Haarder.

Søndag den 11. juli fortsætter han turen til Gram og Rødding Højskole, hvor han sammen med sin hustru er inviteret til middag og sangaften.

Fra mandag til onsdag tager Bertel og Birgitte Haarder på ferie i Rinkenæs. Det ligger bare små fem kilometer nord for Rønshoved og Rønshoved Højskole, hvor Bertel Haarder voksede op som søn af forstanderparret.

”Vi har fået at vide på hotellet, at vi kan låne et par cykler. Det er jo min hjemstavn”, siger Bertel Haarder, der gerne vil cykle forbi bl.a. det nye museum i Hedeby og Danevirke på ferien.

Indenrigs- og sundhedsministeren sætter pris på at holde ferie i Danmark.

”Jeg tager på cykelferie i Danmark, fordi jeg elsker lærkesang og duften af muld og bøgetræer. Og fordi i Danmark kan man altid tage en tur i vandet”, siger han, der både er ivrig svømmer og i øvrigt vinterbader.


Yderligere oplysninger
Pressemedarbejder Marie Nyhus tlf. 72 26 94 17


Sidst opdateret 27-08-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055