Skip navigation


Haarder studerer telemedicin på amerikansk

27-10-2010
BILLEDNYHED – Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder så bl.a. en amerikansk version af telemedicin, da han besøgte hospitalskæden Sutter Health i Californien. Han nåede også at besøge google og deltage på en konference om sundheds-it, inden det blev tid til at vende tilbage til Danmark.

 Haarder ser eks på telemedicin
Via headsette kan Bertel Haarder (t.v. i billedet) tale med sygeplejersken, som står med en patient på skærmen nederst til højre.


Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder kigger ind i skærmene foran sig. På en af dem kan han se en sygeplejerske, som står ved siden af en patient.

Via headsettet, han har på, kan han tale med sygeplejersken. Havde han været læge, havde han på den måde kunnet tjekke, hvordan det går med patienten uden at bevæge sig ind på patientens stue.

Det er et eksempel på telemedicin på amerikansk, som Bertel Haarder ser under sit besøg mandag hos den amerikanske hospitalskæde Sutter Health i Californien.

”Der er jo ingen tvivl om, at vi vil se flere af den slags telemedicinske løsninger i fremtiden. Den model, de har fundet frem til på Sutter Health, kan måske også være interessant i Danmark – f.eks. i forhold til kronikerpleje eller de nye lægehuse, som skal etableres, efterhånden som de nye supersygehuse skyder op”, siger Bertel Haarder.Mandag besøgte Bertel Haarder også Kaiser Permanente, hvor han bl.a. fik en rundvisning på Garfield Innovationscenter. Her på en slags simulationscenter, hvor eks. operationsstuer og sengepladser bliver afprøvet i naturlig størrelse.


På hans rundtur i Californien kommer han tirsdag forbi hovedsædet for søgemaskinen google, hvor han bl.a. ser, hvordan google kan overvåge eks. udbredelsen af influenza via statisik over søgninger på google.

Senere samme dag deltager Bertel Haarder i en konference om sundheds-it, hvor han bl.a. er i debat med Harol Wolf fra hospitalskæden Kaiser Permanente. Erik Rasmussen fra Mandag Morgen er moderator under debatten.Debat mellem indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (i midten) og Hal Wolf fra Kaiser Permanente (t.h.).
Foto: Martin Høybye/Mayfive.com


I dag onsdag skal ministeren bl.a. besøge Health Evolution Partners, inden han begynder på rejsen hjem til Danmark.


Læs flere billednyheder fra Bertel Haarders USA-tur


Sidst opdateret 26-10-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055