Skip navigation


Bertel Haarder tager et smugkig på det nye Odense Universitetshospital

27-06-2011
PRESSEMEDDELELSE – Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er med i Odense i morgen, når det bliver afsløret, hvem der har vundet rådgivningsopgaven på det nye Odense Universitetshospital og det nye sundhedsvidenskabelige fakultet. Desuden får ministeren en rundvisning i Forskerparken, hvor man i samarbejde med private virksomheder bl.a. har udviklet en robot, der kan give ældre bad.

Efter planen står det nye Odense Universitetshospital færdigt i 2018-2020.
I morgen tirsdag bliver det afsløret, hvem der har vundet opgaven som totalrådgiver for projektet med at opføre det nye supersygehus og det tilhørende nye sundhedsvidenskabelige fakultet på Syddansk Universitet. Der er afsat 6,3 mia. kr. til Nyt OUH og 900 mio. kr. til det nye fakultet.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er med, når vinderen bliver afsløret på en pressekonference.

”Jeg glæder mig til at få et indtryk af, hvordan det nye OUH bliver. Jeg er især spændt på, hvordan man har tænkt mulighederne for sammenhængen mellem behandling, forskning og innovation ind i projektet. Jeg er også meget spændt på at se og høre, hvordan patienten i fokus kommer til udtryk i projektet. I alt er der tale om 7,2  mia. kr., så det er jo en kæmpe investering, og derfor er det afgørende, at ikke alle pengene går til mursten,” siger Bertel Haarder.

Bertel Haarder benytter også besøget i Odense til at få en rundvisning i Forskerparken ved Odense Universitetshospital. Det er et helt eksperimentarium, hvor nye løsninger til fremtidens sygehuse fremover kan testes og afprøves.

Her samarbejdes med private virksomheder bl.a. om at udvikle velfærdsteknologi. På Center for Brugerfokuseret Innovation har man bl.a. har afprøvet forskellige koncepter for indretningen af fremtidens patientstue.

Målsætningen er, at de offentlige velfærdsydelser bliver mere effektive og af bedre kvalitet, samtidig med de private virksomheder skaber nye arbejdspladser og eksportmuligheder.

”Det er herligt, at man i Forskerparken i Odense samarbejder målrettet mellem det offentlige og de private virksomheder for at skabe gevinster for begge parter. Sundhedsvæsenet er ikke kun udgifter! Det bliver spændende at se robotterne og forskellige modeller for indretning af de nye sygehuse og at høre forskernes tanker om velfærdsinnovation i det hele taget,” siger Bertel Haarder.

Efter besøget i Odense fortsætter indenrigs- og sundhedsministeren direkte på cykelferie på Ærø.


Sidst opdateret 30-06-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055