Skip navigation


Astrid Krag på besøg hos Novo Nordisk i Kalundborg

25-09-2012
REPORTAGE - Mandag den 24. september 2012 besøgte Astrid Krag Novo Nordisk i Kalundborg. Besøget var et led i ministerens Danmarksturné, der sætter fokus på udfordringer og løsninger i det danske sundhedsvæsen.

Som deltager i ministerudvalget for ny erhvervs- og vækstpolitik var det vigtigt for ministeren også at besøge en stor medicinalvirksomhed, der har valgt at beholde en stor del af både forskning og produktion i Danmark:   

"Regeringen har fuldt fokus på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Med sine videnbaserede arbejdspladser, højtuddannede medarbejdere og en stigende beskæftigelse er sundhedsindustrien en af Danmarks absolutte styrkepositioner. Sådan skulle det gerne blive ved med at være. Og derfor er det også vigtigt, at vi i regeringen er i dialog med industrien om, hvordan vi bliver ved med at sikre vores styrkeposition og beholde arbejdspladser i Danmark" , siger Astrid Krag.   

Under besøget på Novo Nordisk blev rammebetingelserne for danske produktionsvirksomheder og samarbejdet mellem virksomheder og offentlige aktører drøftet. Desuden blev potentialet i grøn omstilling og energiforbrug i medicinalindustrien også vendt.   

 
Fotograf: Louise Bjerregård Nielsen
Ministeren fik under besøget en introduktion til, hvordan insulin bliver fremstillet.  I Novo Nordisk’s fabrikker i Kalundborg produceres insulin til mere end 50 pct. af det samlede insulinmarked i verden.  

Ministeren har på sin Danmarksturne også besøgt bl.a. sygehuse, plejehjem og kommunale sundhedstilbud.   

Se reportage fra besøg i Næstved, Roskilde og Køge, hvor ministeren bl.a. hørte om genoptræningstilbud og mødte frivillige vågekoner.    


Sidst opdateret 30-10-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055