Skip navigation


Om ministeriets hjemmeside

10-12-2009
Ministeriets hjemmeside fungerer som ministeriets ansigt udadtil og som hovedindgang til en omfattende samling af oplysninger om ministeriet og ministeriets arbejdsområder.

Hjemmesiden er primært rettet mod borgere, andre offentlige myndigheder, interesseorganisationer og journalister.

Formål med hjemmesiden
Formålet med hjemmesiden er at give brugerne mulighed for at finde oplysninger samt relevante selvbetjeningsfunktioner uafhængigt af ministeriets åbningstid.

Oplysningerne skal være aktuelle og troværdige og findes i en brugervenlig, tilgængelig og klart formuleret form.
På den måde skal hjemmesiden være med til at sikre brugerne af ministeriets ydelser og samarbejdspartnere så god og effektiv en service som muligt.

Hjemmesiden skal endelig medvirke til, at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse fremstår som en moderne offentlig myndighed, hvor de teknologiske muligheder bruges til at yde en god information og service overfor brugerne.

Strategi for hjemmesiden
For at opfylde målene skal arbejdet med hjemmesiden (drift og udvikling) have fokus på følgende punkter:

 • Troværdig, dækkende og aktuel information
  Informationen skal altid være korrekt og troværdig og dække alle ministeriets arbejdsområder. Brugerne skal altid kunne finde det nyeste og opdaterede materiale og de seneste nyheder på hjemmesiden.
   
   
   
 • Åbenhed og hjælp til at komme videre
  Vi vil gerne give størst mulig indsigt i de opgaver, som ministeriet arbejder med. Vi informerer brugerne om, hvordan og hvem de kan kontakte i ministeriet for at få hjælp, og hvor de kan finde yderligere information.
   
 • Klart og enkelt sprog
  Vi arbejder på at gøre sproget på hjemmesiden brugervenligt, men under hensyn til, at der også formidles faglig information til andre myndigheder mv.

Navigation
Menuen til venstre viser dig, hvilke hovedområder hjemmesiden indeholder. Ved at klikke på et arbejdsområde får du foldet en liste ud med områdets specifikke emner.

Du kan altid se, hvor på hjemmesiden du befinder dig. I toppen af hver side findes en sti, der angiver, hvor du er. Stien er klikbar, så du nemt kan springe menuens niveauer over og navigere hurtigt til den ønskede side.

I hjemmesidens topmenu er der mulighed for at få vist en oversigt over hjemmesidens hovedområder i punktet 'Oversigt'. Hvert hovedområde har tilknyttet en beskrivende tekst, og du har mulighed for at se hovedområdets menupunkter og derefter klikke direkte til den ønskede destination.

Søgning på hjemmesiden  
Benyt søgefeltet i højre side på forsiden. Søgemaskinen er en tilpasset model af Google. 

Abonnement på elektroniske nyheder
Du har mulighed for at få nyheder via RSS-feed (Real Simple Syndication). RSS er en teknik, der distribuerer nyheder fra hjemmesiden til din pc. Med RSS feeds får du nyhederne i det øjeblik, hvor de bliver udgivet på hjemmesiden.

Det eneste der kræves er, at du:

 • henter og installerer et program, f.eks. Feedreader. Her kan du samle RSS-feed til de hjemmesider, du ønsker at holde øje med. Programmet er gratis.
 • benytte RSS readerne i Internet Explorer 7 eller nyere.
 • benytter RSS readeren i Outlook 7. Her har du mulighed for at få nyhederne direkte i din postkasse.

Du abonnerer på alle nyhedskategorier på hjemmesiden ved at tilføje nedenstående RSS-feed til dit valgte system: 

Link til RSS-feed  - klik og tilføj RSS-feed

 
Fremover får du automatisk nyhederne – indtil du sletter ovennævnte feed.

Tekniske problemer - kontakt webadministrator
Hvis du har spørgsmål til de tekniske funktioner, kan du kontakte webadministratoren. Du skriver til webadministratoren ved at klikke på punktet 'Kontakt ministeriet', og din kommentar/spørgsmål vil automatisk blive sendt til administrator.

Alternative tekster
Sum.dk er udstyret med alternative tekster, der er tilgængelige for blinde og svagtseendes talesyntese moduler. De alternative tekster kan læses af seende, hvis musens cursor placeres på billedet, knappen eller dokumentet.

Fil-format for tekster på hjemmesiden
En del af materialet på hjemmesiden ligger i PDF-format. For at se PDF-filer skal du have Acrobat Reader installeret. Programmet kan hentes gratis på www.adobe.dk.


Sidst opdateret 19-06-2015

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |