Skip navigation


Kontakt ministeriet

Se her, hvordan du kommer i kontakt med Sundheds- og Ældreministeret samt styrelser mv. på ministerområdet.

Sundheds- og Ældreministeriet modtager i øjeblikket rigtig mange henvendelser på e-mail og telefon vedrørende COVID-19-ny coronavirus. Du kan få svar på de fleste spørgsmål på den fælles myndighedsside www.coronasmitte.dk  og hvis du ikke finder svar, så er du velkommen til at ringe til den myndighedsfælles telefon-hotline på tlf. 70 20 02 33
Spørgsmål om, hvorvidt du skal arbejde hjemmefra, bedes rettet til din arbejdsgiver.

Ud over departementet består Sundheds- og Ældreministerets område af følgende styrelser mv.:

Se organisationsdiagram og overordnet opgavevaretagelse
 
Send sikker e-mail til ministeriet og styrelser
Her følger information i hvordan du nemt og sikkert kan kommunikere med Sundheds- og Ældreministeriet.

Du kan sende sikre elektroniske meddelelser til Sundheds- og Ældreministeriet ved at sende enten Digital Post eller sikker e-mail fra egen postkasse.

 

Digital Post
Med NemID og Digital Post kan borgere og virksomheder sende meddelelser sikkert til Sundheds- og Ældreministeriet. Digital Post-systemet sørger for, at meddelelserne bliver digitalt signeret og krypteret.

1. Som ansat i en virksomhed kan du skrive til os fra virk.dk
(med virksomhedssignatur - læs mere)

2. Som borger kan du bruge digital post på borger.dk  eller e-Boks.dk  

3. Udfyld formularen nedenfor og der bliver automatisk sendt besked til sum@sum.dk

 

Forskellen på Digital Post og e-Boks
Digital Post og e-Boks er ikke det samme. Du har ikke automatisk Digital Post, fordi du måske har en e-Boks. Men fra din e-Boks kan du også se posten fra din digitale postkasse, så snart du er tilmeldt denne. Har du både Digital Post og e-Boks, får du samme post i begge postkasser. Du behøver altså kun se post ét sted.

I e-Boks kan du få post fra private virksomheder, for eksempel din bank eller dit pensionsselskab. Med Digital Post kan du få post fra alle offentlige myndigheder, for eksempel ministerier og styrelser. Og du kan både skrive til og besvare brevene fra dem digitalt. 

Sikker e-mail fra egen postkasse
Der kan sendes sikre e-mails (digitalt signerede og krypterede e-mails) til hovedpostkassen i Sundheds- og Ældreministeriet. Er den sikre e-post stilet til en bestemt medarbejder, bedes du angive medarbejderens navn i e-postens emnefelt. Send mail til
sum@sum.dk  

Bemærk, at dit e-mail-program skal være sat op til sikker e-mail, og du skal bruge modtagerens certifikat til at kryptere e-mailen.

På hjemmesiden Nets.dk kan du få ministeriets offentlige nøgle, der giver dig adgang til at sende krypteret e-mail til os. Du får vores offentlige nøgel ved at taste sum@sum.dk i søgefeltet.  

Her kan du læse mere

Se hvordan du sender sikre e-mails til styrelser mv. på Sundheds- og Ældreministeriets område (åbner styrelsernes egne hjemmesider):

Kontaktoplysninger på medarbejdere

Hvis du skal skrive til Sundheds- og Ældreministeriet, kan du også benytte kontaktformularen nedenfor - udfyld og klik på send:


Felter med* skal udfyldes
Sidst opdateret 27-04-2020
Digital postkasse:

1. november 2014 blev det lovpligtigt at kunne modtage Digital Post fra det offentlige. Denne dato sket der derfor en automatisk tilmelding af alle over 15 år med dansk bopæl og CPR-nummer, som ikke inden den 1. novembner 2014 selv havde tilmeldt sig eller var blevet fritagert fra Digital Post.

Læs mere om Digital Post


DATABESKYTTELSES-RÅDGIVER
Databeskyttelsesrådgiver Helle Ginnerup-Nielsen har ansvaret for at rådgive om og overvåge databeskyttelsesområdet i Sundheds- og Ældreministeriets departement og institutioner. Lægemiddelstyrelsen har dog sin egen databeskyttelsesrådgiver.

Databeskyttelsesrådgiveren er kontaktpunkt for de registrerede personer og tilsynsmyndigheden.

Kontakt:
Helle Ginnerup-Nielsen
databeskyttelse@sum.dk


Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |